Adathordozók, kommunikáció

Sandisk Extreme III CF kártyák és Gepe Extreme kártyatartó
Sandisk Extreme III CF kártyák és Gepe Extreme kártyatartó
2006 óta használom ezeket a Sandisk Extreme III-as kártyákat. Akkor két 1 GB-os volt, ami azóta kiegészült még egy 1 GB-os, két 2 GB-os és két 4 GB-os kártyával. Azért szeretem őket, mert gyorsak, strapabíróak és megbízhatóak.
Ugyanez a strapabíróság jellemzi a Gepe Extreme kártyatartót is, ami ütés, víz, por és rázkódásálló. Nem töltődik föl elektrosztatikusan és úszik a vízen. Kell ennél több? Még nem próbáltam ki, de érzésre van olyan masszív, hogy egy autó is átmehetne rajta.
Epson P-5000
Epson P-5000
Amikor notebook nélkül utazok, de várhatóan sok képet készítek, akkor nagyon hasznos ez a 80GB-os képtároló. Már több, mint három éve van meg és azóta jól szolgál. Az akkumulátora is szuper. Egyáltalán nem mutatja jelét az elhasználódásnak. A négy színű LCD kijelzőjének gyönyörű a képe. Egy 4 GB-os kártyát nagyjából 8 perc alatt másol át, ami számomra elfogadható. A korábbi képtárolók, amikkel találkoztam, jóval lassabbak voltak. Gondolkodtam rajta, hogy váltok egy Hyperdrive-ra, mert az gyorsabb, de egyelőre nem jelent még ez szűk keresztmetszetet. Inkább ebben fogok merevlemezt cserélni, hiszen már egy 250 GB-os is elfogadható áron kapható.
Nikon WT-4
Nikon WT-4
Na erről nem hittem volna, hogy valaha is lesz ilyenem. 🙂 Pedig szerettem volna egyet. A sors úgy hozta, hogy amikor tapasztalatokat olvasgattam róla az interneten, ráakadtam egy hirdetésre, melyben egy teljesen új példányt féláron kínáltak eladásra. Gondoltam ha már így alakult nem szabad kihagynom ezt a lehetőséget. Nem is bántam meg. Sokan azt írják, hogy nagyon nehéz beállítani, de nekem nem volt vele semmi gondom. Néhány perc alatt megvolt. Van még pár hasznos tapasztalatom vele, ezeket majd egy külön bejegyzésben osztom meg.
Pocketwizard Plus III univerzális kioldó
Pocketwizard Plus III univerzális kioldó