Már
17

Nem Godotra várva

Feltöltve // 2011. március 17.
Kategória // eszközök

Még január elején sikerült megvásárolnom az Ebay-en első Think Tank Photo táskámat. Egy rosszul eltalált karácsonyi ajándék volt, így spóroltam rajta 40 %-ot. Az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy májusig kell várnom mire a kezembe foghatom.

Amikor tavaly ősszel megérkeztek a Think Tank Photo esővédőim, eldöntöttem, hogy ha új táskákra lesz szükségem, akkor náluk nézek szét. Ezt a márkát itthon nem forgalmazza senki, ezért nem is nagyon ismerik a fotósok. Pedig kiemelkedő minőségű termékeket gyártanak, melyek nagyon praktikusan használhatóak.
A céget 2005-ben két tervező és két profi fotós – köztük a Pulitzer-díjas Deanne Fitzmaurice – alapította azzal a céllal, hogy olyan termékeket fejlesszek, amelyek minden tekintetben találkoznak a fotósok igényeivel. A tervezéskor két fő szempont a gyorsaság és a hozzáférhetőség. Nem pusztán termékekben gondolkodnak, hanem segíteni szeretnék a fotósokat munkájuk során.
Akkor néhány szó arról, hogy miért fogalmazódott meg bennem az igény egy új táskára. Jelenleg van egy hátizsákom és egy oldaltáskám, amikkel egyébként teljesen meg vagyok elégedve. Mindössze az a baj velük, hogy nagyok. Arra valók, hogy jó sok cuccot tudjak magammal vinni. Azonban sokszor van szükség arra, hogy a gépvázon kívül maximum 1-2 objektívet és a vakut vigyem magammal. Az is gyakran előfordul, hogy notebook is kellene a fotózás közben. Az sem árt, ha elsőre nem lehet megmondani, hogy a táska értékes fotós cuccokat rejt.

Think Tank Photo Urban Disguise 50 V2.0

A képre kattintva elindul a videó!

A fenti szempontok alapján esett a választásom a Think Tank Photo Urban Disguise 50 V2.0-ás modellre. Ebben normál esetben elfér egy váz a rácsatolt 24-70-es objektívvel, emellett egy 70-200-as objektív, egy vaku, egy notebook, valamint memóriakártya-tartó és további apróságok. Szükség esetén az első zseb egy cipzárral bővíthető, így két nagyobb gépváz is elfér benne. A külön kapható kiegészítő pántok segítségével állvány is rögzíthető a táska aljára.
A gyártó közvetlenül nem szállít külföldre. A nagyobb amerikai online áruházakból megrendelve a táska ára a szállítási költséggel elég borsos lenne, ezért beállítottam az Ebay-en egy keresést, hogy figyelmeztessen, ha megjelenik ez a termék. Január elején érkezett is egy üzenet. Valaki meg akart szabadulni a karácsonyi ajándékától, ezért bontatlanul elárverezte. A licit közel féláron indult, rajtam kívül csak egy érdeklődő volt, így elég olcsón sikerült megkaparintani. Már csak egy probléma volt, az eladó nem szállított külföldre. Ilyenkor jönnek jól a külföldön dolgozó rokonok. Megkértem az unokatesómat, hogy ha vegye át a táskát és ha legközelebb jön haza, hozza el nekem. Igaz, hogy így májusig várnom kell rá, de nagyon jó áron sikerült hozzájutnom egy nagyon jó táskához.
Ízelítőül nézzünk meg egy is videót a táskáról!

Címkék //