nov
01

Új szelek…

Feltöltve // 2009. november 1.
Kategória // blog

Nagyjából három év statikus honlapolás után rávettem magam, hogy új oldalt építsek. Gondoltam ha váltok, akkor csak valami egyszerű, kényelmes, korszerű és szép megoldás jöhet szóba.

Természetesen dinamikus honlapban gondolkodtam. A keresgélés nem volt hosszú és nem is okozott nagy dilemmát, hiszen nap, mint nap dolgozok webes CMS-ekkel. A WordPress-re esett a választásom, mert elég egyszerű kezelni és mégis nagyon rugalmasan testre szabható.

A legnagyobb fejtörést a sablon kiválasztása okozta. Elég nehezen találtam olyat, ami kimondottan fotóbloghoz készült, valamint elég egyszerű és letisztult ahhoz, hogy megfeleljen az elképzeléseimnek. Láttam pár megoldást, amik nagyon tetszettek, de azokat egyedileg készítették a megrendelőknek. Nekem erre nem volt lehetőségem, magam pedig nem vagyok grafikus, hogy egy ilyet megálmodjak. Végül sikerült találnom egy olyat, ami többé-kevésbé megfelelt. Ez már jó kiindulási alap volt ahhoz, hogy minimálisan az igényeimre szabjam.

Szóval mostantól rendszeresen blogolok majd. Na azért nem kell félni attól, hogy fogalmazásgátlótól megszédülve ontom majd a sorokat magamból, de azért ha úgy ítélem meg, hogy van valami mondanivalóm, akkor azt megosztom a nyílvánossággal.