nov
23

Alakul…

Feltöltve // 2009. november 23.
Kategória // blog

Igaz apró lépésekkel, de alakul a honlapom. Sajnos nem tudok annyi időt rászánni, amennyit szeretnék, de már a célegyenesben vagyok.

A sablont sikerült olyanra pofoznom, amilyenre szerettem volna. A logóhoz is találtam egy szép betűtípust. Igaz, ez normálisan elég vékonyka volt, így elveszett a fekete háttérben. Sajnos nem volt bold változata, de az Illustrator a barátom, és egy kis trükkel sikerült megoldanom a problémát.

Ami Vitale honlapján nagyon megtetszett a címkefelhő, én is mindenképpen ilyet szerettem volna. Az hamar kiderült, hogy az ő honlapján ezt nem egy plugin oldja meg dinamikusan – bár ő is WordPresst használ, – hanem egy előre elkészített flash jeleníti meg a címkéket. Nekem ez a megoldás nem tetszett, én szerettem volna, ha ez is dinamikus. Egy kis keresgéléssel találtam is egy FatCloud nevű plugint, ami elég hasonló eredmény adott, mint ami Ami oldalán látható. Az első telepítésnél nem nagyon akart működni, de aztán második nekifutásra már sikerült beröffentenem.

Most így állunk. Már csak a képanyaggal és a kommentárokkal kell feltöltenem az oldalt. Persze szokás szerint ez a legnehezebb feladat. Elkezdtem átnyálazni a merevlemezeket, úgyhogy szép lassan gyarapodni fognak a feltöltések.